AMIKOR MINDEN VÁLTOZIK

2015.10.08 13:15

AMIKOR MINDEN VÁLTOZIK....

 

"Vagy foggal-körömmel ragaszkodunk a gondolatainkhoz vagy önvizsgálatot tartunk. Vagy az egyik, vagy a másik. Nincs más választás"

Byron Katie

 

Ha azt akarod, hogy a világ megváltozzon, a te belső világodat változtasd meg, Mivel a külső világ a te belső világod kivetülése. Amikor elkezdesz önvizsgálatot tartani (amit valljuk be sokszor elodázol mert helyette olvasol, tv-t nézel, a szomszédodat kritizálod, vagy másokat ócsárolsz, csak ne kelljen foglalkozni magaddal) akkor végül rájössz, hogy minden belőled indul ki, és oda is tér vissza, mert a világ megmutatja, milyen belső munkát végeztél! Ha mindig másokkal foglalkozol, hogy az meg amaz mit csinált, hogy mit mondott, akkor ilyenkor nem a saját életedet éled, hanem a másik életére fókuszálsz és neki adod az energiádat...De akkor ki van a tiedben? Hol vagy te a saját életedben?Tudatában vagy, hogy nem vagy jelen ott?

 

Amikor azt mondod, hogy ennek meg annak azt kellene csinálnia...el kéne söpörni a ház elől a szemetét, vagy rendbe kéne raknia a saját kertjét, jobban kellene odafigyelnie másokra, kérdés, hogy ki vagy te, hogy a másiknak megmond, hogy mit tegyen, és "szerinted" hogy kéne viselkednie? Miért érdekel téged, hogy a másik mit csinál? ha te szereted magad, akkor miért várod el a másiktól, önös érdekből tegyen meg valamit, amitől TE jól éreznéd magad? Nem ő! TE! Te miért nem teszed meg azt a dolgot, magadnak, amitől te jól érzed magad? Miért teszed a magad boldogságát másoktól függővé?Nem lehet, hogy neked kellene bizonyos dolgokat megtenni? Nem te vagy olyan mint amilyen jelzőkkel másokat illetsz? Mert csak akkor akarunk valamik megváltoztatni, ha saját magunkkal nem vagyunk elégedettek, és azt hisszük, ha ő megváltozik, akkor mi boldogok leszünk, megint önös érdekből természetesen, közben meg nem tiszteljük a másik szuverenitását. Ahelyett hogy azzal szembenéznél, hogy mi van veled, mi van benned, hárítasz, magyarázkodsz, azaz racionalizálod a tetteidet, támadsz, kivetítesz és ki tudja még mennyi mindent csinálsz önvédő mechanizmusként, csakhogy a kis hazugságaid, az önámítást saját magadról eltereld.

 

Amikor zavaró gondolataid vannak magaddal vagy másokkal legalább egy napig de ha ez túl sok, napi egy órát szánj arra, hogy megfigyeld, hány bírálatod, negatív gondolatod volt saját magaddal és másokkal szemben! Vegyünk egy példát "anyám folyton ugráltat" vagy bármi hasonló negatív érzelmet kiváltó gondolatot.

 

Van lehetőséged rá, hogy mélyebben belemenj, hogy megnézd honnan ered, milyen érzések jönnek, milyen képek...Ha beazonosítottad akkor szedd elő...Vegyél egy pár jó mély levegőt, hogy erősödjön benned az érzés, és mond: mindenki ugráltat engem érzést törlöm most! Mélylevegő....köv. gondolat: a csicska vagyok érzést törlöm most...mély levegő, magamat csicskáztatom érzést törlöm most...stb.....és lehet folytatni a végtelenségig...másokat csicskáztatok érzést törlöm most....a világomban csicska vagyok érzést törlöm most! Mély levegő, értéktelen vagyok érzést törlöm most, mély levegő....nem becsülöm magam érzést törlöm most...mély levegő....félek ha nem csicskulok elhagynak érzést törlöm most...mély levegő...kérd hogy mutassák az összes ehhez kapcsolódó gondolatot és hiedelmet és ezeknek érzését töröl...elképzelhető, hogy érezni fogsz dolgokat...testi, lelki érzeteket...engedd ki...vegyél mély levegőket, a levegő által oldódnak, és tisztulnak benned dolgok.

 

Hogy érzed magad? Történik benned valami változás? Ne siess, tölts el egy kis időt azzal, hogy leteszel (törölsz) minden olyan batyut ami eddig lehúzott téged :(

Ez nem jelenti azt, hogy egy idő után érzéketlen leszel, hanem azt jelenti, hogy ezután több helye lesz az építő, szeretetteljes gondolatoknak.

Próbáld megérteni, hogy ezáltal, hogy törlöd magadból a világról és másokról alkotott negatív érzéseidet a világ is változni fogsz, ahogy gyógyulsz, úgy gyógyul a világ is. Ez az egyetlen módja a világ változásának, mi magunk megváltozástatása, a tudatunknak a változtatása. Ha minden ember ledobja a régóta cipelt csomagjait, megtisztítja magát a trutyitól ami benne van, a világ is tisztulni fog.

Ne higgy nekem! Próbáld ki! Mit veszíthetsz?