GONDOLATOK ÉS TAPASZTALATOK A PÁRKAPCSOLATOKRÓL

2015.10.04 21:26

"Amikor belemész egy kapcsolatban, érdemes elgondolkodni azon, hogy te csak egy fél vagy és keresed a másik feled vagy magad vagy egy egész. Ugyanis ha fél vagy és keresed a másik feled akkor függőségi viszonyba kerülsz a másiktól, és ha nincs veled akkor hiányérzeted támad, ilyenkor nincs kedved semmihez, punnyadás van, minden szürke, mert ő nincs veled, ellenben az az ember aki teljes egésznek érzi magát társ nélkül, akkor is jól fogja érezni magát amikor egyedül van, és a társa éppen nincs vele....

 

Ha görcsösen ragaszkodunk egy kapcsolathoz, számíthatunk arra, hogy a görcs előbb utóbb szabadulni akar....hiszen ki akarna egész nap szorosra húzott nyakkendőben mászkálni? Na ugye? Párkapcsolatot úgy érdemes létesíteni, hogy előbb tisztában teszed magad, a gondolataidat, és az sem árt ha beszerzel önbizalmat, önbecsülést és önértékelést (elárulom piacon nem lehet ebből venni, de virágeszenciák használhatók rá) vagy pedig keményen rágyúrsz önismeretre..Tehát a lényeg, hogy ne a párunktól szerezzük be mindezt, mert akkor megint előkerül az a függőségi állapot, hogy ha ő nem mondja, hogy szépek meg ilyenek meg olyanok vagyunk, akkor egyből megszólal a vészcsengő, hogy biztos valami gáz van!

 

 NINCS GÁZ HA TISZÁBAN VAGY AZ ÉRTÉKEIDDEL ÉS MAGADDAL RENDBEN VAGY!

 

 Mert akkor tudod magadtól is milyen csodálatos ember vagy! A másik dolog! Ilyet ne kezdj el kérdezgetni: Szeretsz? de biztos szeretsz? Nem nagy a hátsóm ebben a ruhában, szerinted meghíztam stb....mert bukta van...ha eddig erre nem figyelt fel az embered, ezután méregetni fog..azt tuti, és akkor nézhetsz, ha ő is ilyen szemmel kezd méregetni ahogyan te saját magadat! Ha nem szereted magad, ne várd azt, hogy a másik szeressen, és ne várd azt, hogy ő legyen a messiás aki megvált téged saját magadtól, ez megint tuti bukta! Mert akkor megint függővé teszed magad, és tőle szipkázod el az energiát, csakhogy te jobban érezhesd magad. 

 

Te egy önálló emberi lény vagy, értékekkel, csodálatos, ez vagy te, egymagad, ha párod van az csak emeli a te fényedet, de nem pótolja a másik feledet, mert egyedül is egy egésznek kell lenned! 

 

NE JÁTSZMÁZZ!

 

Lebuksz, vagy még rosszabb beleragadsz aztán nézheted magad, hogy már 100szor elmondtad, és nem oldódik meg semmi.... 

 

KOMMUNIKÁLJ! 

 

Mondd el mi bánt, mi zavar, kérd, hogy ő is mondja el mi bántja, beszéljétek meg! Minőségi idő! Töltsetek el minőségi időt egymással...az együtt való tévénézés az nem az! hiszen nem egymásra figyeltek! Nincs telefon, nincs internet, csak ti! Akkor ugrik a majom a vízbe, hogy tudtok-e egymásra figyelni igazán! Tévhit: a féltékenység a szeretet mércéje! A búbánatos ménkűt a féltékenység a birtoklás és függés mércéje, rossz tanácsadó!

 

 Amikor elmúlik a rózsaszín köd, akkor kezdődik az igazi szerelempróba, akkor kell mérlegelni, hogy a köd mögül felsejlik az eldobott zokni, az orrturkálás, a konyhaasztalnál a körömvágás és otthagyás...problémája, ilyenkor kell elgondolkodni rajta, hogy a rózsaszín után el tudom-e fogadni ezeket, hosszú távon...(években, évtizedekben tessék ilyenkor gondolkodni) anélkül hogy agybajt kapnék tőle, és nem akarnám megfojtani ezért évekkel később egy kanál vízbe! Szeretet: amikor elmúlik a szerelem, szeretet, az kemény dió...ha még van parázs érdemes megfújkálni, újítani, ha nincs érdemes kilépni, megadni az esélyt mindkét félnek, hogy újra megélje az érzést valaki mással....

 

Ugyan létezik örök szerelem, a szerelem örök, csak az alanyai változnak Ha szereted elengeded, hogy mással boldog legyen, ez a szeretet, marasztalni mert te akarod, mert te szereted, önzőség! Ha együtt kell maradnotok mert ez a sorsotok akkor együtt fogtok maradni, tűzön-vízen át, és nincs az az ember aki szét tudná szedni azt a stabil kapcsolatot! Ha pedig a sors azt rendelte, hogy elválnak útjaitok, kár mágiával vagy bármilyen hókuszpókkal, csellel (mondjuk terhességgel) magunkhoz láncolni a párunkat, mert annak vállalni kell a karmikus következményeit, és előbb utóbb úgyis vége annak ami már elmúlt! A közös ház, vagyon, a gyerekek, a közös kutya bla,bla...olcsó kifogás és a félelem szülte indokok...gyávaság, kényelmesség, mert a továbblépéshez jó nagy adag BÁTORSÁG kell!

 

DE! Amint meghoztad a döntést hidd el hogy az Univerzum összefog, hogy mindenben támogassák a döntésedet, onnan fogod tudni, hogy jól döntöttél! Ami nem jön össze az nem a te utad! Minden kapcsolat, minden esemény az életünkben legyen az szép vagy fájdalmas, mind a mi tanulásunkat, fejlődésünket szolgálja, az is jusson eszébe mindenkinek, hogy leszületésünkkor ezt bevállaltuk, ha tetszik ha nem! Minél hamarabb tudatára ébredsz ennek, annál hamarabb tudsz feldolgozni, elengedni dolgokat!A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadnak el...Amikor meg mást hibáztatsz jusson eszedbe, hogy saját magad írtad meg a sorsod forgatókönyvét, értelmetlen másra mutogatni, mert azzal nem oldódik meg a problémát, csak éppen nem nőttél fel, mert nem vállaltad a tetteid következményét... 

 

Nagy mondás a Mátrix c. filmből: nem azért vagy itt, hogy meghozd a döntést, azt már meghoztad, hanem azért vagy itt hogy a döntései okát megértsd!

 

Horváth Erzsébet