GYENGÉD SEGÍTŐINK, AVAGY A TERMÉSZET EREJE!

2015.10.08 12:26

 

 

Amikor kimegyünk a mezőre és látunk csodálatos virágokat, sokunkban fel sem merül, hogy ezek nem pusztán csak szép virágok, hanem olyan gyógyító növények, amelyekkel lelki betegségeket tudunk gyógyítani. Ezeknek a virágoknak a hatását és gyógyerejét Dr. Edward Bach angol orvos fedezte fel.  Ez a módszer olyan hatékony, hogy a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. Dr. Bach elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait.  A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban. Az egyszerű és mellékhatásoktól mentes, ezért a cseppek egyre több család házi patikájának állandó részét képezik. A Bach-virágterápia sikere egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.

 

 

Életem során még soha nem találkoztam ilyen növényekkel amelyek képesek a test rezgéseit megváltoztatni, úgy hogy meggyógyítja mellékhatások nélkül például a depressziót, a társfüggőséget, pánikbetegséget, premenstruációs szindrómát és még sorolhatnám milyen áldásos hatásai vannak ezeknek a csodálatos virágoknak. Az eszenciák nem okoznak allergiás tünetetek és még azok is használhatják aki pollenallergiásak.

Nem igazán van olyan gyógyszer amivel  önbizalmat nyerhetünk magunknak, vagy mondjuk megszabadulhatunk a bűntudattól, vagy feloldódnak a kommunikációval és az elszigeteltséggel kapcsolatos  problémáink, vagy elkezdünk végre őszinték lenni önmagunkhoz vagy másokhoz. Nos ezeket a dolgokat kemény pénzekért ugyan megszerezhetjük, különböző önfejlesztő, önsegítő könyvek, tanfolyamok segítségével. Erre nem mindenkinek van lehetősége, és általában azoknak vannak a legtöbb problémáik akik anyagi gondokkal küzdenek. Éppen ettől olyan csodálatos ez a gyógymód, mert a feltalálójának éppen ez volt a célja, hogy az emberek eljussanak oda, hogy egyszerűen meggyógyítsák saját magukat, mert a természet adta a lehetőséget, és az előállításuk sem igényel bonyolult kémiai ismeretet, csupán a növények szeretetét és alapfokú ismeretét. Az előállított eszenciák 38 vadon növő növényekből állnak, és különböző tulajdonságokat képviselnek amivel meggyógyíthatjuk, megváltozathatjuk magunkban azokat a lelki folyamatokat amelyek megbetegítenek.

Néha előfordul, hogy nem tudunk dönteni két dolog között, mindig vacillálunk két lehetőség közül? Akkor használhatjuk erre a csodálatos egynyári szikárkát, ha pedig sok döntés közül nem találjuk a megoldást pl. pályaválasztásnál akkor használhatjuk a kékgyökeret.

Pánikrohamoknál, ismert vagy ismeretlen eredetű félelmek, szorongás, depresszió és különböző fóbiáknál is sikeresen alkalmazhatjuk a virágokat pl. a rezgőnyarat, cseresznyeszilvát, bohócvirágot, napvirágot, vadrepce, tárnics, sülzanót….a variációk és a gyógyítási lehetőségek széles skálájánál alkalmazhatjuk, az éppen aktuális lelkiállapot tükrében!