HARCOLNI VAGY NEM HARCOLNI? EZ ITT A KÉRDÉS

2015.10.08 13:18

KAPCSOLATI ARÉNA

Valamelyik nap olvastam egy idézetet, vagy egy állapotfrissitést, hogy vannak-e azok az emberi kapcsolatok, párkapcsolatok, baráti amiért érdemes küzdeni?

Ennek kapcsán felmerült bennem egy kérdéssor, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre!

 

Amikor azt mondjuk, hogy küzdünk a párkapcsolatért, vagy egy barátságért, akkor valójban mit teszünk?

Ki küzd kivel?

Ki küzd mivel?

ki küzd mi vagy ki ellen?

Miért?

Ilyenkor ki és mi az aki küzd egy olyan dolog miatt, vagy azért aminek már lejárt a szavatosság? Már nem kíván az életünk része lenni? Talált valaki mást...stb...vagy egyszerűen csak elege van belőlünk...

Ilyenkor az egóm küzd, azért hogy magamhoz láncoljam őt? Ilyenkor a másik féllel küzd az aktuális birtoktárgyért? Vagy a szülők ellen küzd akik tiltják a kapcsolatot?

Ti tudjátok?

És ha küzdenem kell? Akkor annak nem annyi?annak az emberi kapcsolatnak?

Ami ellen küzdesz azt erősíted, annak adsz energiát...attól az alapprobléma nem oldódik meg...

Arra viszont már rájöttem, hogy amikor küzdeni kell valakiért ott azt megette a fene...!

És minél jobban küzdesz annál reménytelenebb a dolog, mert annál több ellenállásba ütközöl, sőt annál több hülyeséget csinálsz egymás után, meg szerencsétlenkedsz, mert nem látod a nyilvánvalót....

 

TENNI! azt már igen...annak van értelme, de főleg magunkat megváltoztatni, ha valami nem stimmel, ne a másiktól várjuk a változást! Mivel még mindig a külső világuk a belső világunk kivetülése, mindent amiért a másikat okoljuk, és látjuk a hibáit, azért zavar, meg magunkban ugyan ez van! Ha azt akarod, hogy a másik változzon előbb te változtass...Ha ideális kapcsolatot akarsz akkor előbb magadnak kell ideálisnak lenned :)