ÚJ ÉV, ÚJ LEHETŐSÉGEK, TUDATOS TERVEZÉS

2015.12.31 13:06

Új év, új lehetőségek, tudatos tervezés

Amikor eljön az év vége, sokan gondolkodnak el, mi az amit meg fognak tenni a következőben, milyen fogadalmakat fognak megtenni az év elején, amit általában nem tartanak be. Én most nem a fogadalmakról fogok írni, sokkal inkább a visszatekintésről, a számvetésről, az elengedésről, és a tervezésről.

Amikor belekerülünk az élet mókuskerekében, észre sem vesszük, hogyan telnek a napok, a hetek, hónapok, az évek. Nagyon kevés ember teszi azt meg, hogy megáll, és visszatekint, akár a születésnapján az elmúlt éveire, akár újév előtt, hogy amennyire csak lehetséges tiszta lappal induljon a következő évben, hogy lehetőséget adjon valami új dolognak, amiben picit maga a tervezés is benne van.

Mindig várjuk a hétvégét, amikor pihenhetünk, a nyaralását ahol lazíthatunk, közben telik az idő, és észrevesszük, hogy megint itt a karácsony, az év vége. Egy ideje minden év végén meg szoktam osztani a közösségi oldalon egy rövid gyakorlatot, amit nevezhetünk befele fordulásnak, számvetésnek vagy elengedési gyakorlatnak is, kinek hogy tetszik.  Minden évben történnek velünk események, dolgok, amelyek segítenek, ösztönöznek, próbára tesznek, de semmiképpen nem nevezhetjük őket közömbösnek főleg, ahogy reagálunk rájuk. Ahhoz, hogy a következő években az történjen, az amire vágyunk, amit szeretnék elérni, nem árt „edzéstervet” készíteni, és célokat kitűzni azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnénk megvalósítani. És nem árt a tiszta lap, amivel a következő évbe n elindulhatunk.

Ezért fontos az, hogy még az év vége előtt szánjunk időt, lehetőséget, hogy egy kicsit elvonuljunk, és számvetést készítsünk, elengedhessük azt ami már nem  szolgál minket, hogy ezek az új év indulásánál már ne befolyásoljanak minket. Az elengedés egy gyakorlat, egy lehetőség amely által letesszük azokat a terheket, sérüléseket, traumákat, fájdalmakat amelyeket nem akarunk cipelni magukkal ezáltal megadva az esélyt az új esztendőnek, hogy bemutassa számunkra az új lehetőségeket.  A folyamat egy teli pohár vízhez hasonlít, és ha a pohár tele van, már nincs helye az új dolgoknak, mert tele van az előző évek zavaros vízével. Ki kell öntenünk a tartalmát, leltárt kell készítenünk, és lomtalanítanunk ahhoz, hogy mindaz, amire vágyunk bejöjjön az életünkbe.

A feladat egyszerű, de sokat segíthet: keress magadnak egy csendes zugot még szilveszter előtt, vegyél pár mély levegőt, csendesedj le. Amennyiben számodra megfelelő, vagy egyszerű, vegyél elő papírt, és írd fel azt amit el szeretnél engedni, ha nem tudod pontosan, csak add ki a szándékot az Univerzum fele, vagy Önmagad, segítőid fele (kinek hite szerint) hogy minden ami nem szolgálja a fejlődésedet, hajlandó vagy elengedni, megbocsájtani,  letenni mintha egy ajtó előtt bedobozolnád a lomtalanításra szánt dolgaidat. Ha úgy érzed, akkor készíts egy másik lapot annak, hogy leírd mi az amit szeretnél a jövőben elérni. Milyen céljaid, elképzeléseid vannak, azokat írd le. Jól gondold meg, fontold meg mi az amit kérsz, és figyelj a szándékaidra, mert a szándék megfogalmazása nagyon fontos.

Ne arra koncentrálj hogy mit nem szeretnél, hogy megtörténjen veled, hanem arra hogy mi az amit szeretnél hogy megvalósuljon.

Amikor készen vagy a papírokkal, akkor gyújts egy gyertyát (de nem fontos), és hangosan olvasd fel azt amit szeretnél elengedni, feloldani. Amikor ezzel készen vagy akkor égesd el a papírt, azaz semmisítsd el, a tűz maga tisztító hatású ezért érdemes biztonságosan elégetni.

 A mondatok között figyelj a légzésedre, hiszen a kifújással is segíted az elengedési folyamatot. Ha ezzel készen vagy, akkor vedd elő azt a listát amelyen az van amit szeretnél ha megvalósulna. Olvasd fel egyesével a céljaidat, terveidet, és figyeld az érzéseidet. Mit érzel amikor felolvasod, ha közben átjár az örömérzet, a pozitív érzelem, azt jelenti a megvalósításnak nincs akadálya. Amennyiben amit felolvasol kételyeket ébreszt, nem jó érzés akkor az azt jelenti, hogy amire vágysz, szeretnél ha megvalósulna  annak megvalósítása ott benned akadályoztatva van, a saját korlátaid miatt, azt amit hiszel, ami tudat alatt gátol. Lehetőséged van ezen dolgozni, és feloldási gyakorlatokat csinálni, bővebben itt:

https://a-lelek-kertje.webnode.hu/news/kvantumszinkronizacio-bobe-modra/

 

Tisztában kell lenned, hogy te vagy életed teremtője, és nem a külső körülmények áldozata vagy!

Tehát ha valami nem valósul meg az életedben az azért van, mert a benned lévő gátat, gondolatok akadályoznak és ennek semmi köze a kinti világnak.

 

Amikor ezt a gyakorlatot befejeztük, kérjük meg az Univerzumot, önmagunkat, segítőinket (kinek hite szerint) hogy ezek a vágyak, célok, tervek valósuljanak meg, és földelődjenek le ebben a valóságban amelyben élünk, azaz keljenek ki az elültetett magok. Köszönjük meg magunkban hogy ezt a gyakorlatot megtettünk önmagunkért, és menjünk vissza főzzük tovább a szerencse és gazdagságot hozó lencsét!

 

Mindenkinek hasznos megtapasztalást kívánok.

Boldog Új Évet!